Computers & Electronics

Carrytel Speeds Unbearably Slow (SOLVED)

  • Last Updated:
  • Jun 14th, 2018 1:36 pm
Member
User avatar
May 14, 2005
376 posts
108 upvotes
Ontario
I'm in cogeco land 40/10 in hamilton paying 29.99. Been with them for more than a year and had no major issues getting solid 45/11 on speedtests.
[OP]
Newbie
Mar 5, 2014
20 posts
9 upvotes
chevyz07 wrote:
Jun 10th, 2018 10:39 am
Google photos and YouTube. I used to get a full 10mb but now I'm getting about 1
Problem with upload speeds persists in Scarborough, download speeds are acceptable. Getting 0.75 meg upload speed on the 75/10. Hope they fix this, I upload, and my LTE data will be over this month because of it.
Deal Guru
User avatar
Mar 25, 2003
12053 posts
1828 upvotes
Markham
unclepac wrote:
Jun 11th, 2018 10:49 pm
Problem with upload speeds persists in Scarborough, download speeds are acceptable. Getting 0.75 meg upload speed on the 75/10. Hope they fix this, I upload, and my LTE data will be over this month because of it.
I just did some speed test. Not 10M up. but is not bad and seems slower with TNEXT server
speed test.JPG
96TB Mediasonic H82-SU3S2 / 72TB Raid 50 on Mediasonic H8R2-SU3S2
48TB Node 304 / i5-3570 / Server 2016 Essentials
12TB HP Mediasmart EX 495 (E8400, 3.0GHZ, 4GB Mushkin), with Server 2016 Essentials
16TB Qnap TS-459 Pro
Deal Guru
User avatar
Mar 25, 2003
12053 posts
1828 upvotes
Markham
unclepac wrote:
Jun 11th, 2018 10:49 pm
Problem with upload speeds persists in Scarborough, download speeds are acceptable. Getting 0.75 meg upload speed on the 75/10. Hope they fix this, I upload, and my LTE data will be over this month because of it.
also see http://canadianoutages.com/status/rogers

Someone said

FT Protocal • an hour ago

Talked to Rogers today, about 10 minutes ago.

The rep I spoke with was from Moncton, but confirmed 100% that there is 'major fibre damage in New York, not expected to be resolved until next week'

So, that's fun :)

Latency and Upload speeds have been bruuuuutaaaal ... this is so frustrating
96TB Mediasonic H82-SU3S2 / 72TB Raid 50 on Mediasonic H8R2-SU3S2
48TB Node 304 / i5-3570 / Server 2016 Essentials
12TB HP Mediasmart EX 495 (E8400, 3.0GHZ, 4GB Mushkin), with Server 2016 Essentials
16TB Qnap TS-459 Pro
Member
Oct 26, 2006
487 posts
51 upvotes
Oshawa (East GTA)
I am so happy. I get the advertised speed of 75/10. I just got it installed today. No drilling needed, used a existing hole.

I am going to leave the modem as is but turn off the WiFi and change the IP and use my own wireless access points.

Or should I put it in BRIDGE mode???
Deal Guru
User avatar
Mar 25, 2003
12053 posts
1828 upvotes
Markham
justmehereajax wrote:
Jun 12th, 2018 9:55 pm
I am so happy. I get the advertised speed of 75/10. I just got it installed today. No drilling needed, used a existing hole.

I am going to leave the modem as is but turn off the WiFi and change the IP and use my own wireless access points.

Or should I put it in BRIDGE mode???
if using your own router, then is to put into Bridge mode
for hitron , just disable "residential gateway"
96TB Mediasonic H82-SU3S2 / 72TB Raid 50 on Mediasonic H8R2-SU3S2
48TB Node 304 / i5-3570 / Server 2016 Essentials
12TB HP Mediasmart EX 495 (E8400, 3.0GHZ, 4GB Mushkin), with Server 2016 Essentials
16TB Qnap TS-459 Pro
Deal Guru
User avatar
Mar 25, 2003
12053 posts
1828 upvotes
Markham
unclepac wrote:
Jun 11th, 2018 10:49 pm
Problem with upload speeds persists in Scarborough, download speeds are acceptable. Getting 0.75 meg upload speed on the 75/10. Hope they fix this, I upload, and my LTE data will be over this month because of it.
someone here http://canadianoutages.com/status/rogers
said Rogers fixed the problem

how is your upload speed today?
96TB Mediasonic H82-SU3S2 / 72TB Raid 50 on Mediasonic H8R2-SU3S2
48TB Node 304 / i5-3570 / Server 2016 Essentials
12TB HP Mediasmart EX 495 (E8400, 3.0GHZ, 4GB Mushkin), with Server 2016 Essentials
16TB Qnap TS-459 Pro
[OP]
Newbie
Mar 5, 2014
20 posts
9 upvotes
Keigotw wrote:
Jun 13th, 2018 11:02 am
someone here http://canadianoutages.com/status/rogers
said Rogers fixed the problem

how is your upload speed today?
PERFECT!! Finally. I guess the problem was Rogers all along. My Apologies to Carrytel. You have always been rock solid reliable since I signed up.

Image
Deal Guru
User avatar
Mar 25, 2003
12053 posts
1828 upvotes
Markham
unclepac wrote:
Jun 13th, 2018 5:43 pm
PERFECT!! Finally. I guess the problem was Rogers all along. My Apologies to Carrytel. You have always been rock solid reliable since I signed up.

Image
OP, do few more test
then update your 1st post . Problem solved?
compared to before the upload speed today is really slowly getting back to normal
96TB Mediasonic H82-SU3S2 / 72TB Raid 50 on Mediasonic H8R2-SU3S2
48TB Node 304 / i5-3570 / Server 2016 Essentials
12TB HP Mediasmart EX 495 (E8400, 3.0GHZ, 4GB Mushkin), with Server 2016 Essentials
16TB Qnap TS-459 Pro
[OP]
Newbie
Mar 5, 2014
20 posts
9 upvotes
Keigotw wrote:
Jun 13th, 2018 6:34 pm
OP, do few more test
then update your 1st post . Problem solved?
compared to before the upload speed today is really slowly getting back to normal
The problem is solved. Speeds are consistantly fast again.

Image
[OP]
Newbie
Mar 5, 2014
20 posts
9 upvotes
Also over wifi with my VPN on. It is running perfectly considering time of day, wifi, VPN etc. Back to normal for sure.

Image

Top