• Last Updated:
  • Jun 20th, 2012 9:27 am
Tags:
None
Deal Expert
User avatar
Dec 22, 2006
39059 posts
31592 upvotes
Economy
Not on my end

[QUOTE]504 Gateway Time-out
The server didn't respond in time. [/QUOTE] :(
Banned
User avatar
Jun 15, 2010
7062 posts
2435 upvotes
Niagara Falls
504 Gateway Time-out

The server didn't respond in time.

WTF

been happening for the last 2 hours. DoS attack? when running various scans, your sever is not even responding.
Member
User avatar
Sep 26, 2010
422 posts
130 upvotes
Toronto
Yep...it's back at it again. I was running two load balancers to split the load and when I saw things returning to normal I stopped traffic to the new one...bad idea.

We've had over 8k people browsing the site before without having these kinds of issues...and we're just barely at 6k right now. The new forums definitely doesn't play as nicely with high database load.

I'm working on researching how moving specific tables has affected other forums installs on high-traffic sites. So far it's looking positive. I may have to take the forums down for half an hour to make that change.
Member
User avatar
Sep 26, 2010
422 posts
130 upvotes
Toronto
andriykoua wrote:
Jun 13th, 2012 11:12 pm
504 Gateway Time-out

The server didn't respond in time.

WTF

been happening for the last 2 hours. DoS attack? when running various scans, your sever is not even responding.
I thought DDoS attack at first, too. This would have been way easier to solve. The # of open connections on the load balancer didn't support that theory, though and I eventually ended up at the database, wondering why I had the max # of connections open from the web servers...all of which were showing their query as "Locked".
Banned
User avatar
Jun 15, 2010
7062 posts
2435 upvotes
Niagara Falls
tylerversion2 wrote:
Jun 13th, 2012 11:21 pm
I thought DDoS attack at first, too. This would have been way easier to solve. The # of open connections on the load balancer didn't support that theory, though and I eventually ended up at the database, wondering why I had the max # of connections open from the web servers...all of which were showing their query as "Locked".
holly molly
Banned
User avatar
Jun 15, 2010
7062 posts
2435 upvotes
Niagara Falls
[QUOTE]I thought DDoS attack at first, too. This would have been way easier to solve. The issue lies at the database level where the upgrade has changed some database selects. Sadly, these are taking ever so slightly longer than before and causing lock contention because MySQL's MyISAM engine is kindof crappy when it comes to reading and writing at the same time.[/QUOTE]


Why no Oracle?
Deal Fanatic
User avatar
Sep 24, 2005
9454 posts
988 upvotes
N/A
i'm seeing some double posts. could it be related to the update?
“Children see magic because they look for it.”
Banned
User avatar
Jun 15, 2010
7062 posts
2435 upvotes
Niagara Falls
ippon wrote:
Jun 13th, 2012 11:47 pm
i'm seeing some double posts. could it be related to the update?
It is, cause I saw some as well.
Deal Fanatic
User avatar
Feb 23, 2008
7127 posts
1737 upvotes
ippon wrote:
Jun 13th, 2012 11:47 pm
i'm seeing some double posts. could it be related to the update?
Pretty sure its because of time outs. People press button again causing multiple posts. Happened to me as well... :o

That being said, it no longer gives option of pre-existing post of similar fashion.. Im pretty sure it used to warn about double posting before, however as you can see my double post within same minute gave me no reminder..
Nothing is true, everything is permitted - Ezio Auditore.
Member
User avatar
Sep 26, 2010
422 posts
130 upvotes
Toronto
ippon wrote:
Jun 13th, 2012 11:47 pm
i'm seeing some double posts. could it be related to the update?
^ What mrperfect said.
Member
User avatar
Sep 26, 2010
422 posts
130 upvotes
Toronto
mrperfect wrote:
Jun 13th, 2012 11:52 pm
Pretty sure its because of time outs. People press button again causing multiple posts. Happened to me as well... :o

That being said, it no longer gives option of pre-existing post of similar fashion.. Im pretty sure it used to warn about double posting before, however as you can see my double post within same minute gave me no reminder..
I think what's happening is that the DB INSERT for the new post was still in the queue, but the SELECT for previous one runs before the new row is added. As such, two INSERT operations go into the queue with the same content.
Deal Guru
User avatar
Nov 19, 2010
14469 posts
2048 upvotes
Toronto
Shaner wrote:
Jun 13th, 2012 9:07 am
Since the update, the site appears to be either incredibly fast, or it hangs for 30+ seconds. When it works, it's faster than before, which is nice.
I see that too. Honestly, this text editor sucks. Please install a text editor that gets WYSIWYG working on webkit!!!!
Member
User avatar
Sep 26, 2010
422 posts
130 upvotes
Toronto
Unfortunately, there was emergency maintenance (as some of you may have noticed) and the forums were down for a little over an hour.

It turns out that somewhere along the way I broke MySQL replication. All is well again, but you may have an issue where the page constantly refreshes. If it's happening to you, go back to the homepage and logout. In about an hour it'll all be fine again. In the meantime you can still browse the forums.

Everything should be good by sunrise...which isn't too far off by the looks of it :|
Banned
User avatar
Jun 15, 2010
7062 posts
2435 upvotes
Niagara Falls
the site keeps refreshing, I loged out and same sht is happening. damn this is annoying.
Banned
User avatar
Jun 15, 2010
7062 posts
2435 upvotes
Niagara Falls
Pages keep refreshing while logged in, I cleared cookies and cache, tried IE vs Chrome, same thing is happening while being logged in. When I log out pages stop refreshing.

Top