Expired Hot Deals

[Fido] 150u Home Internet for $45/month + 9GB Cell Phone Plan for $40/month YMMV

  • Last Updated:
  • Dec 30th, 2020 4:18 pm
Newbie
Aug 28, 2004
38 posts
10 upvotes
Got a used CODA modem, but getting the 250-300 as well.
Jr. Member
Dec 27, 2012
156 posts
88 upvotes
Bowmanville
sirjimitron wrote: For people who have the Fido 150U set up but are only getting 90-95 Mbps download: I had the exact same problem and it turns out it's because my 6 year old cheap router only had a 10/100 Ethernet port, so the download speed is maxed at 100 Mbps. I went out to buy a gigabit router for 70 bucks and my download speed is now 270+ Mbps.
I'm currently only get 80-110 on speedtest,but over wifi. My router is an ASUS AC1900. Should it be better than I am getting?
Newbie
User avatar
Jul 11, 2016
85 posts
29 upvotes
Toronto
I just got my modem. It's the white hitron modem (same as Rogers). The modem does look a bit old but I'm getting over 200+ mbps. Somehow when I run a speed test or check my IP it's still showing my provider as Rogers? Do I need to do anything to change the IP address to show it's actually a fido ISP?
Deal Addict
Nov 24, 2002
2208 posts
537 upvotes
davidj8580 wrote: I'm currently only get 80-110 on speedtest,but over wifi. My router is an ASUS AC1900. Should it be better than I am getting?
If your router has gigabit ethernet, hardwire a pc or laptop to the router and see what you get.

AC1900 can theoretically go well over 110mbps, but there are a lot of factors (distance, interference, etc) that can throttle it. Best to hardwire to check your connection and then start troubleshooting your wifi network.
Deal Addict
Feb 14, 2019
1055 posts
1026 upvotes
davidj8580 wrote: I'm currently only get 80-110 on speedtest,but over wifi. My router is an ASUS AC1900. Should it be better than I am getting?
Just did a test with my laptop (Dell XPS) over WiFi (Google WiFi connected to CGN3U), see the attached image.
Did a test with my iPhone XR and got 118/14.
Did another test with my Pixel 2 XL and got 197/16.
All tests were done one right after the other while sitting in the same spot.

Try hardwired to the router to see if it makes a difference. Or try a different device.
Images
  • speed.png
Member
Jun 15, 2018
340 posts
1619 upvotes
Toronto
davidj8580 wrote: I'm currently only get 80-110 on speedtest,but over wifi. My router is an ASUS AC1900. Should it be better than I am getting?
Your router has a gigabit ethernet port and should be able to handle the speed. Did you do the speed test while connected to the 5 GHz Wi-Fi as opposed to the 2.4 GHz one?
Member
Jun 15, 2018
340 posts
1619 upvotes
Toronto
AmirF665 wrote: I just got my modem. It's the white hitron modem (same as Rogers). The modem does look a bit old but I'm getting over 200+ mbps. Somehow when I run a speed test or check my IP it's still showing my provider as Rogers? Do I need to do anything to change the IP address to show it's actually a fido ISP?
No you're good - it will always show as a Rogers IP address. Fido is owned by Rogers and Fido internet relies completely on Rogers infrastructure.
Newbie
User avatar
Jul 11, 2016
85 posts
29 upvotes
Toronto
sirjimitron wrote: No you're good - it will always show as a Rogers IP address. Fido is owned by Rogers and Fido internet relies completely on Rogers infrastructure.
Thanks!
Deal Addict
Sep 2, 2014
1735 posts
536 upvotes
Richmond Hill, ON
davidj8580 wrote: I'm currently only get 80-110 on speedtest,but over wifi. My router is an ASUS AC1900. Should it be better than I am getting?
check your wifi. Probably you are using wifi 2.4G (capped at 150Mbps), not wifi 5G.
Sr. Member
Dec 3, 2007
570 posts
392 upvotes
Anyone know why I might be getting an error when trying to log into the modem to put into bridge mode?

Using Cusadmin / password, but getting Login Failed / Wrong username error. Reset modem and still not working
Sr. Member
Aug 19, 2013
732 posts
565 upvotes
TORONTO
glib wrote: Anyone know why I might be getting an error when trying to log into the modem to put into bridge mode?

Using Cusadmin / password, but getting Login Failed / Wrong username error. Reset modem and still not working
Try using your wifi password as the password to login to the modem page (not the default password you see online)
Deal Fanatic
Dec 29, 2005
5389 posts
1156 upvotes
glib wrote: Anyone know why I might be getting an error when trying to log into the modem to put into bridge mode?

Using Cusadmin / password, but getting Login Failed / Wrong username error. Reset modem and still not working
all lower case username
Newbie
Feb 24, 2013
52 posts
14 upvotes
Scarborough
Has anybody been able to swap the CGN3U for the newer CODA modem?
Sr. Member
Dec 3, 2007
570 posts
392 upvotes
Thank you mystery and saudor. Both tips did it. csuadmin + wifi password used to setup modem did the trick.

For others, if you get same error, try this.
Member
Nov 18, 2008
308 posts
104 upvotes
Toronto
Got the modem this morning, just set it up now. Getting 250-300 and 16 upload. Funny enough this is a better speed than what I was getting with my current Rogers 1gbps service.
Member
Jul 5, 2005
214 posts
9 upvotes
jkhan wrote: Got the modem this morning, just set it up now. Getting 250-300 and 16 upload. Funny enough this is a better speed than what I was getting with my current Rogers 1gbps service.
which modem?
Member
Jul 5, 2005
214 posts
9 upvotes
So with my CODA on 150u rogers, I get 300/15 on 5g. With CGN3 on Fido 150u, only getting 150/10 on 5g. I'm thinking it's the modem.
Deal Addict
Nov 29, 2013
1418 posts
335 upvotes
Toronto
When you guys/gals return your old modems (to fido store) are you getting a receipt of any kind confirming your drop off?
Newbie
User avatar
Jul 11, 2016
85 posts
29 upvotes
Toronto
Happy with the Fido speed so far. Wifi speed is over 280+ and wired over 300+. Chatted with Rogers to cancel my plan and they offered me Ignite 75 Unlimited package $44.06 taxes included.

Top