Cell Phones

public mobile sms pictures not working

  • Last Updated:
  • Feb 9th, 2020 8:49 pm
[OP]
Deal Expert
User avatar
Jan 12, 2017
20512 posts
5858 upvotes
Scarberia

public mobile sms pictures not working

anyone having issues with umidigi f1 phone or any umidigi phones and Public mobile and sms/text messages? i cannot send or receive any sms pics, thx

regular text msgs work fine

does PM allow canada to usa PIC messaging? im on the 25$ 1gb plan

im using messenger app i think, not sure if thats the default sms app, i tried chomp sms and it doesn't work either

its my mom's phone
*SIG: Ryzen R5 2600 cpu w/ ASrock B450M OCd to [email protected] stock cooler 16gb ram win10 pro w/radeon rx460 rogers Gigabit<< xb1 gamertag: mikka2017 >>
10 replies
[OP]
Deal Expert
User avatar
Jan 12, 2017
20512 posts
5858 upvotes
Scarberia
wing0 wrote: Make sure data is turned on and check your APN settings.

https://productioncommunity.publicmobil ... 084/page/2
thx i'll try those settings, it must be user error or something also maybe the dual sims isn't setup right on the phone

i changed the apns. rebooted phone, when i send a pic to the phone, the pic just keeps trying to load and spin, it says via Telus which is PM
*SIG: Ryzen R5 2600 cpu w/ ASrock B450M OCd to [email protected] stock cooler 16gb ram win10 pro w/radeon rx460 rogers Gigabit<< xb1 gamertag: mikka2017 >>
Deal Guru
User avatar
Sep 21, 2005
13355 posts
12123 upvotes
I am using Unidigi A5 Pro to send and receive picture MMS on my $10 50/50 plan.
All I did was insert PM SIM card. Restart my phone. MY APN was configured after phone restart. APN is almost the same as above link except MVNO type: and MVNO value: fields are blank.
Have too many phones... This is how I limit my monthly phone payment.
Public Mobile $34 15GB, $11 250MB, 2x $5 50min/50text, $0 FPL home phone,
Fido $5 4GB plan with a free tablet.
Deal Guru
User avatar
Sep 21, 2005
13355 posts
12123 upvotes
embguy wrote: I am using Unidigi A5 Pro to send and receive picture MMS on my $10 50/50 plan.
All I did was insert PM SIM card. Restart my phone. MY APN was configured after phone restart. APN is almost the same as above link except MVNO type: and MVNO value: fields are blank.
My $10 50/50 plan does not have data.
Why picture MMS works?

I will ask and answer the question before someone ask.
Data usage is included with all PM plan with text. All I did was to enable data on my A5 Pro.
Even for the plan with data, MMS data usage will not be counted toward your monthly plan data allotment.

BTW, I am using Google Messages app
https://play.google.com/store/apps/deta ... g&hl=en_CA
Have too many phones... This is how I limit my monthly phone payment.
Public Mobile $34 15GB, $11 250MB, 2x $5 50min/50text, $0 FPL home phone,
Fido $5 4GB plan with a free tablet.
[OP]
Deal Expert
User avatar
Jan 12, 2017
20512 posts
5858 upvotes
Scarberia
its gotta be the phone, cuz i just took out the PM sim card and used it in my old nexus 6 and it just works, no apn settings changed just plug and play sends pic and receives pic just find...weird

phone is udimigi f1 NON play version , i even took out and only used 1 sim card and it still doesn't work lol
its gotta be the phone for sure, i tried another PM sim card, 10$ text plan and i cannot get pic sms working either...phone is mine: f1 play

so its the f1 play and non play that doesn't like to do picture sms on PM
word texting works fine
Last edited by mikka2017 on Feb 9th, 2020 4:29 pm, edited 1 time in total.
*SIG: Ryzen R5 2600 cpu w/ ASrock B450M OCd to [email protected] stock cooler 16gb ram win10 pro w/radeon rx460 rogers Gigabit<< xb1 gamertag: mikka2017 >>
Deal Guru
User avatar
Sep 21, 2005
13355 posts
12123 upvotes
mikka2017 wrote: its gotta be the phone, cuz i just took out the PM sim card and used it in my old nexus 6 and it just works, no apn settings changed just plug and play sends pic and receives pic just find...weird

phone is udimigi f1 NON play version , i even took out and only used 1 sim card and it still doesn't work lol
1. Backup your data and do a factory reset.
2. Update to the latest firmware.
Have too many phones... This is how I limit my monthly phone payment.
Public Mobile $34 15GB, $11 250MB, 2x $5 50min/50text, $0 FPL home phone,
Fido $5 4GB plan with a free tablet.
[OP]
Deal Expert
User avatar
Jan 12, 2017
20512 posts
5858 upvotes
Scarberia
embguy wrote: 1. Backup your data and do a factory reset.
2. Update to the latest firmware.
might have try that but don't really want to!
*SIG: Ryzen R5 2600 cpu w/ ASrock B450M OCd to [email protected] stock cooler 16gb ram win10 pro w/radeon rx460 rogers Gigabit<< xb1 gamertag: mikka2017 >>
Deal Guru
User avatar
Sep 21, 2005
13355 posts
12123 upvotes
mikka2017 wrote: might have try that but don't really want to!
You can try other providers' SIM card in your phone. If your phone works with other providers' SIM, it may be PM issue. Otherwise, it is your phone hardware or software issue.
Have too many phones... This is how I limit my monthly phone payment.
Public Mobile $34 15GB, $11 250MB, 2x $5 50min/50text, $0 FPL home phone,
Fido $5 4GB plan with a free tablet.
Deal Addict
User avatar
Mar 20, 2004
4574 posts
1588 upvotes
Mississauga
mikka2017 wrote: its gotta be the phone, cuz i just took out the PM sim card and used it in my old nexus 6 and it just works, no apn settings changed just plug and play sends pic and receives pic just find...weird

phone is udimigi f1 NON play version , i even took out and only used 1 sim card and it still doesn't work lol
its gotta be the phone for sure, i tried another PM sim card, 10$ text plan and i cannot get pic sms working either...phone is mine: f1 play

so its the f1 play and non play that doesn't like to do picture sms on PM
word texting works fine
I just did a test and put PM sim into A5 Pro and was able to receive MMS fine.
I did notice after inserting the sim card, it didn't want to go on 4G/LTE. It thinks the sim card is from Telus instead of PM at first.
I noticed under mobile networks/APN, tat it was on Telus SP and not PM's sp.mb.com. I click on the 3dots menu and reset to default option, then PM's APN appeared.
Now it's showing I'm on 4G/LTE network and all the default APN settings are correct within it.

Top

Thread Information

There is currently 1 user viewing this thread. (0 members and 1 guest)